Dedicated to perfection

Seiko


De anderen altijd één stap voor zijn

Seiko bestaat al 130 jaar. Oprichter Kintaro Hattori - de over-grootvader van Shinji Hattori, de huidige President & CEO van Seiko - opende in 1881 in Tokyo een klokkenwinkel onder de naam K. Hattori. Kintaro was een vooruitstrevende man met visie. Hij wilde anderen altijd één stap vóór zijn en voorzag dat er een behoefte zou komen aan hoogwaardige persoonlijke uurwerken. Dus ging hij samenwerken met de zeer begaafde ingenieur Tsuruhiko Yoshikawa. Het leidde in 1892 tot de opening van de Seikosha fabriek. Niet zomaar een naam, want Seikosha staat voor ‘House of Precision’. In 1895 werd het eerste Seikosha zakhorloge gelanceerd. In 1913 gevolgd door het eerste Japanse polshorloge ooit: de Laurel. En in 1924 werd de merknaam Seiko voor het eerst op horloges en klokken gebruikt.

Dedicated to perfection

Seiko behaalde de hoogste score ooit in de Geneva Chronometer Competition, lanceerde het eerste quartz horloge en het eerste TV-horloge, vond de uurwerktechnieken Kinetic en Spring Drive uit en creëerde het eerste goedwerkende elektronische tijdwaarneming systeem. De basis voor enorme know how van Seiko op het gebied van tijdwaarneming bij sportevenementen is ontstaan in de aanloop naar de Olympische Spelen van 1964 in Tokyo. Drie jaar lang hebben de beste ingenieurs van Seiko gewerkt om de 1278 benodigde klokken en chronometers te perfectioneren. Seiko is anno 2011 de enige fabrikant ter wereld die 4 verschillende horlogetechnologieën volledig in eigen beheer kan produceren: mechanisch, quartz, Kinetic en Spring Drive. De always one step ahead visie van oprichter Kintaro Hattori is inmiddels een prominent kenmerk van het ‘SEIKO DNA’. En daardoor heeft het merk kunnen evolueren tot wat het nu is: Dedicated to Perfection.

Toekomst

Seiko investeert sterk in zogenaamde clean energy. (Zie www.seiko-cleanenergy.com.) Nog betere batterijen, nog zuinigere kalibers. En dan is er natuurlijk nog de unieke persoonlijke power van Kinetic. Er zal ook steeds meer aandacht komen voor horloges op solar energie. Een technologie waarin Seiko opnieuw een stap vóór is op de anderen.

Nieuwsgierig geworden naar de technische snufjes van Seiko? In onze winkel geven we u graag het juiste advies en tonen u de technologie van Seiko.

Juwelier Warnaar

Bekijk ze in het echt

Rsvp

Juwelier Warnaar

Brabantse Turfmarkt 74
2611 CP DELFT
tel.: 015-2125471
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

lock 16x16

Openingstijden

 • Maandag:
  Gesloten
 • Dinsdag t/m Vrijdag:
  10.00 - 17.30
 • Zaterdag:
  10.00 - 17.00
 • Zondag:
  Gesloten